Asperge recepten
Asperge-bladerdeghapjes met brie
Groene asperges | Borrel | 6 personen | 30 min.
Ingrediënten
- 6 blaadjes bladerdeeg
- 150 gram groene aspergetips
- 150 gram brie
- Zwarte sesamzaadjes
- Honing
- Vloeibare boter of eigeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Neem een vel bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op.
- Snijd lange repen van de brie en leg deze van de punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde. Herhaal dit bij alle plakjes.
- Voeg een kneepje honing toe per plakje. Verdeel 25 gram asperges per hapje.
- Vouw vervolgens de andere twee punten naar binnen en maak goed dicht.
- Smeer de bovenkant nu in met een beetje opgeklopt eigeel of een beetje vloeibare boter. Strooi er nog een beetje zwarte sesamzaadjes overheen.
- Bak de bladerdeeg hapjes in 20 minuten af.