Asperge recepten

Asperge-bladerdeghapjes met brie

Groene asperges | Borrel | 6 personen | 30 min.

Ingrediënten

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 150 gram groene aspergetips
  • 150 gram brie
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Honing
  • Vloeibare boter of eigeel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Neem een vel bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op.
  3. Snijd lange repen van de brie en leg deze van de punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde. Herhaal dit bij alle plakjes.
  4. Voeg een kneepje honing toe per plakje. Verdeel 25 gram asperges per hapje.
  5. Vouw vervolgens de andere twee punten naar binnen en maak goed dicht.
  6. Smeer de bovenkant nu in met een beetje opgeklopt eigeel of een beetje vloeibare boter. Strooi er nog een beetje zwarte sesamzaadjes overheen.
  7. Bak de bladerdeeg hapjes in 20 minuten af.
Asperge-bladerdeeghapjes met brie