Asperge recepten

Asperge lasagne

Witte asperges | hoofdgerecht | 4 personen | > 30 min.

Ingredienten

  • 2 kg asperges
  • 400 g gegrilde ham in reepjes
  • 8 takjes peterselie
  • 125 ml slagroom of crème fraîche
  • 50 g roomboter
  • Tarwebloem
  • 4 à 5 dl kookvocht van de asperges
  • 1 tuinkruiden bouillontablet
  • Lasagnevellen
  • Nootmuskaat
  • Geraspte kaas
  • Peper

Bereidingswijze

  • Asperges schillen en in stukjes van 3 cm snijden.
  • Kook de asperges in 10 minuten gaar.
  • Met roomboter, bloem en kookvocht van de asperges een bechamelsaus maken, die net vloeibaar maar niet te dik mag zijn.
  • Op smaak brengen met peper, nootmuskaat en de tuinkruidenbouillontablet.
  • De slagroom of de crème fraiche door de saus roeren, een halve minuut laten koken en dan van het vuur af nemen.
  • Hamreepjes en 2/3 deel van de fijngesneden peterselie erdoor roeren.
  • Doe in een ovenschaal 1/3 van de saus, daarop de lasagnevellen en daar de helft van de asperges op dit nog een keer herhalen.
  • Bovenop de rest van de saus de  fijngesneden peterselie en geraspte kaas.
  • Dan de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden een half uur laten staan.
Visual_website