Asperge recepten

Asperges zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook heel veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op; koken, roerbakken, grillen, lekker in een salade of voor een heerlijke soep. Wij hebben een diversiteit aan recepten voor u geselecteerd en wensen u een smakelijk aspergeseizoen!

Gnocchi met witte asperges

Bekijk recept >

Asperge traybake met krieltjes

Bekijk recept >

Aspergegazpacho

Bekijk recept >

Witte asperges met ei

Bekijk recept >

Kabeljauw met groene asperges

Bekijk recept >

Spinazie-zalmrol met groene aspergetips

Bekijk recept >

Croissantring met groene asperges

Bekijk recept >

Focaccia met groene asperges

Bekijk recept >

Aspergevlaai

Bekijk recept >

Handige tips!

Niet iedereen is even goed bekend met het product asperges. Om u op weg te helpen, voorzien we u graag van enkele handige feitjes en tips over het bereiden van asperges:

  • Verse asperges herkent u aan glanzende stengels en een piepend geluid als u de asperges zachtjes tegen elkaar wrijft;
  • Bewaar asperges na aankoop in de koelkast;
  • Witte asperges moeten voor bereiding worden geschild. Dit gaat het beste met een aardappelschilmesje of een speciaal aspergeschilmesje. Schil de asperges in één beweging van het ‘kopje’ naar het ‘kontje’. Snijd vervolgens een klein stukje van het kontje af.
  • Na het schillen kunnen asperges op diverse wijzen worden bereid:
    • Koken: 4 tot 8 minuten
    • Frituren: 2 tot 3 minuten
    • Stomen: 8 tot 13 minuten
    • Roerbakken: 2 tot 3 minuten

Wist je dat bij veel regionale verkooppunten ook geschilde asperges verkrijgbaar zijn?