Asperge recepten
Asperge salade met ei en spek
Witte asperges | Lunch | 2 personen | < 30 min.
Ingrediënten
Beredingswijze
- Halveer de krieltjes en kook ze 15 minuutjes in een pan met water en een snufje zout. Kook de asperges 5 minuutjes in een pan met water en een scheutje melk en zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren. Kook ondertussen ook de eieren 8 minuutjes, en laat ze daarna ‘schrikken’ onder de koude kraan.
- Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spek hierin krokant in een paar minuutjes en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Rooster ook het brood krokant in een pan of broodrooster.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de asperges in stukken. Verdeel de sla over borden of een grote kom. Voeg de gekookte krieltjes en asperges toe en meng met de dressing. Verdeel de eieren in stukjes over de salade samen met het spek en brood.