Asperge recepten
Asperge traybake met krieltjes
Witte asperges | Hoofdgerecht | 2 personen | >15 minuten
Ingredienten
- 400 gram witte asperges
- 150 gram groene krieltjes
- 100 gram bimi (aspergebroccoli)
- 1 citroen
- 100 gram doperwten
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 100 gram pancetta
- 1 el olijfolie
- 50 gram spinazie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges met een dunschiller of kaasschaaf en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. Kook de asperges vervolgens voor 5 minuten in ruim water, giet af en plaats in de koelkast.
- Kook de krieltjes 6 minuten tot ze beetgaar zijn. Verwijder eventuele blaadjes die aan de bimi zitten. Rasp de gele schil van de citroen en pers vervolgens de citroen uit.
- Meng de bimi met de doperwten, het sap en de rasp van de citroen en voeg de helft van het zout en peper toe.
- Bak de pancetta uit in een pan met olijfolie, meng dit vervolgens samen met het vet door de doperwten en de bimi. Snijd de asperges schuin in stukken van ongeveer 5 cm.
- Leg de groenten samen met de krieltjes in een ovenschaal en verdeel de asperges hier overheen. Strooi de rest van het zout en peper er overheen en zet dit in de oven voor 15 tot 20 minuten tot alles gaar is. Haal uit de oven en serveer met de verse spinazie.