Asperge recepten
Asperge zalmpakketje
Witte asperges | Hoofdgerecht | 3 personen | > 30 min.
Ingredienten
- 2 kg witte asperges, geschild
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 1 tn knoflook, geperst
- 75 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 4 zalmfilets à 150 gram
- 200 ml droge witte wijn
- 4 royale vellen aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200ºC of steek de barbecue aan.
- Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg op elk vel aluminiumfolie 500 gr. asperges.
- Leg er de zalmfilet op.
- Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
- Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
- Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 45 min. gaar. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel
Bron: Nederlands asperge centrum