Asperge recepten

Aspergetaartjes

Witte asperges | 2 personen | lunch | > 30 minuten

Ingredienten

  •  300 g asperges
  • 15 g bloem
  • 25 g geraspte pittige kaas
  • 25 ml room of sojacuisine
  • 15 g boter
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 eidooier, losgeklopt

Bereidingswijze

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept
  • Giet de asperges af (kookvocht bewaren) en snijd in stukken van ca. 3 cm
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet vier vlaaivormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg
  • Prik gaatjes in de bodem en bak ze 10 minuten
  • Smelt ondertussen de boter, voeg de bloem toe en roer het glad. Voeg 250 ml kookvocht toe en laat het zachtjes 10 minuten koken.
  • Schep hier de mosterd, de helft van de kaas, eidooier, de room en de asperges erdoor en verdeel het over de taartbodems.
  • Bestrooi de taartjes met een eetlepel kaas en bak het in 5 tot 10 minuten goudbruin op 220 graden.

 

Bron: Nederlands asperge centrum

Visual_website