Asperge recepten
BBQ asperges met whipped feta en kruidensalade
Witte asperges, groene asperges en paarse asperges | Hoofdgerecht | 4 personen | > 30 min.
Ingrediënten
- 500 g verse witte asperges
- 350 g groene asperges
- 350 g verse paarse asperge
- 50 ml milde olijfolie
- 200 g feta 43+
- 100 g yoghurt Griekse stijl
- 3 el olijfolie extra vierge
- 40 g verse platte peterselie
- 15 g verse basilicum
- 12½ g verse bieslook
- 1 el wittewijnazijn
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan.
- Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
- Verwijder van de groene en paarse asperges de houtachtige onderkant.
- Doe alle asperges in een grote kom en meng de milde olie, peper en eventueel zout erdoor.
- Gril de witte asperges afhankelijk van de dikte 10-12 min, keer regelmatig.
- Gril de groene en paarse asperges afhankelijk van de dikte 5-7 min.
- Verkruimel ondertussen de feta en doe samen met de yoghurt en ⅔ van de extra vierge olie in de hoge beker van de staafmixer, pureer tot een egale luchtige spread.
- Snijd de steeltjes van de peterselie en het basilicum fijn en de blaadjes grof.
- Snijd de bieslook fijn. Meng de kruiden met de rest van de extra vierge olie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de gegrilde asperges op een grote serveerschaal.
- Verdeel de kruidensalade en de whipped feta erover.