Asperge recepten

BBQ asperges met whipped feta en kruidensalade

Witte asperges, groene asperges en paarse asperges | Hoofdgerecht | 4 personen | > 30 min. 

Ingrediënten

  • 500 g verse witte asperges
  • 350 g groene asperges
  • 350 g verse paarse asperge
  • 50 ml milde olijfolie
  • 200 g feta 43+
  • 100 g yoghurt Griekse stijl
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 40 g verse platte peterselie
  • 15 g verse basilicum
  • 12½ g verse bieslook
  • 1 el wittewijnazijn

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
  3. Verwijder van de groene en paarse asperges de houtachtige onderkant.
  4. Doe alle asperges in een grote kom en meng de milde olie, peper en eventueel zout erdoor.
  5. Gril de witte asperges afhankelijk van de dikte 10-12 min, keer regelmatig.
  6. Gril de groene en paarse asperges afhankelijk van de dikte 5-7 min.
  7. Verkruimel ondertussen de feta en doe samen met de yoghurt en ⅔ van de extra vierge olie in de hoge beker van de staafmixer, pureer tot een egale luchtige spread.
  8. Snijd de steeltjes van de peterselie en het basilicum fijn en de blaadjes grof.
  9. Snijd de bieslook fijn. Meng de kruiden met de rest van de extra vierge olie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  10. Serveer de gegrilde asperges op een grote serveerschaal.
  11. Verdeel de kruidensalade en de whipped feta erover.

Bron

Visual_website