Asperge recepten
Boeren asperges
Witte asperges | Hoofdgerecht | 4 personen | > 30 min.
Ingredienten
- 2 kg asperges
- 100 g (oude) strooi kaas
- Pakje ontbijtspek
- snufje zout
- Klein bakje crème fraîche
- touwtje
- 1 ei
- 7 cherry tomaatjes
- Mespunt boter of olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de onderste uiteinden van de asperges af, schil ze van onder de kop naar beneden.
- Was ook de tomaatjes en snijd ze doormidden.
- Vet een ovenschaal in.
- Verdeel de asperges in 4 gelijke porties en doe er een touwtje om heen.
- Kook ze in een half uurtje in ruim water met snufje zout gaar.
- Zijn de asperges niet zo dik dan is 20 minuten genoeg.
- Haal de asperges via de touwtjes uit het water en laat ze in een vergiet even goed uitlekken en wat afkoelen.
- Ondertussen de ontbijtspek lichtjes uitbakken.
- Ook de gehalveerde mini tomaatjes eventjes bakken.
- Verwijder de touwtjes van de asperges en rol de asperges nu in de plakjes ontbijt spek.
- Doe de helft van de geraspte kaas in een schaaltje en klop daar de crème fraiche door, evt heel klein beetje kookvocht aan toevoegen.
- Doe dit in de oven schaal en leg daar de asperges in.
- Leg de gehalveerde mini tomaatjes op de asperges en strooi daarna de andere helft van de geraspte kaas overheen.
- Zet de aspergeschaal op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 10 a 15 minuten.
Bron: Nederlands asperge centrum