Asperge recepten

Focaccia met rauwe ham en groene asperges

Groene asperges | Lunch | 4 personen | < 30 min. 

Ingredienten

  • 100 gr walnoten, geroosterd
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 50 gr pecorino of parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum
  • 250 ml olijfolie
  • 400 gr Italiaanse rauwe ham
  • 100 gr rucola
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr groene aspergepunten

Bereidingswijze

  1. Breng een pannetje water met een snuf zout aan de kook en blancheer de aspergepunten ongeveer 1 à 2 minuten. Giet af en leg in een kom met ijswater of laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Doe in een keukenmachine de knoflook, de walnoten en kaas en het basilicum. Mix de olijfolie er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de focaccia in 4 stukken en daarna doormidden. Besmeer de bodem van het brood met de pesto en beleg royaal met de ham, rucola en babyspinazie en aspergepunten. Druppel extra pesto eroverheen en leg de bovenkant erop.

Bron

Visual_website