Asperge recepten
Gegrilde asperge salade
Witte en groene asperges | Lunch | 3 personen | > 30 min.
Ingredienten
- 300 gr witte asperges
- 300 gr groene asperges
- 2 eieren
- azijn
- 100 gr cherrytomaatjes
- romainesla (paar blaadjes)
- 50 gr parmezaanse kaas
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el mosterd
- 3 el olijfolie
- el citroensap
- el bieslook
- el gesneden peterselie
- peper & zout
Beredingswijze
- Schil de witte asperges en verwijder de uiteindes. De groene asperges hoef je niet te schillen, alleen wel het kontje verwijderen. Iets minder ver als bij de witte asperges.
- Verwarm de grillpan en rooster de asperge op midden hoog vuur. De groene asperges kunnen om-en-om binnen 2 minuten gegrild worden.
- Snijdt de witte asperges in de lengte door het midden en rooster deze in ongeveer 5 minuten. Leg apart op een bord en besprenkel de asperges met een beetje peper en zout.
- Maak een vinaigrette van de olie, mosterd, witte wijnazijn, het citroensap en de fijngesneden bieslook en peterselie. Breng op smaak van peper en zout.
- Zet een pan met water op het vuur en voeg een beetje azijn toe. Als het water kookt draai dan met een lepel rondjes in dezelfde richting zodat er een kolkje ontstaat. Breek je ei hier in het midden van en laat 4 minuten staan. Haal het ei uit het water met een schuimspaan.
- Let een beetje romainesla op een bord en verdeel een aantal door het midden gesneden cherrytomaatjes over het bord. Leg een mix van groene en witte asperges hierop. Sprenkel de parmezaanse kaas erover en druppel de vinaigrette over het bord. Leg als laatste het gepocheerde ei erop.