Asperge recepten
Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes
Witte asperges | Hoofdgerecht | 4 personen | >15 minuten
Ingrediënten
- 500 gram verse witte asperges
- 3 el olijfolie
- 800 gram koelverse gnocchi
- 2 sjalotten
- 450 gram verse pastasaus carbonara
- 50 ml water
- 60 gram slamelange rode biet
Bereidingswijze
- Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd heel dikke asperges eventueel in de lengte doormidden.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 10 minuten goudgeel en knapperig.
- Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Doe na 4 minuten de asperges bij de gnocchi. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 minuten de gesnipperde sjalotten mee. Voeg de pastasaus en het water toe. Roer door en verwarm 2 minuten mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
- Verdeel de gnocchi en asperges over diepe borden en bestrooi met de slamelange.