Asperge recepten
Pasta met witte asperges
Witte asperges | Hoofdgerecht | 4 personen | > 30 min.
Ingredienten
- 300 gr tagliatelle
- 700 gr witte asperges (geschild)
- scheutje melk
- 2 uitjes of sjalotten
- 150 gr gerookte zalm
- 1 eetlepel citroenrasp
- 150 gr mascarpone
- peterselie om te garneren
Beredingswijze
- Snijd de asperges in ca. 4 stukjes en zorg dat je het laatste houterige stukje verwijderd.
- Breng een pan water aan de kook met een flinke scheut melk. Kook de asperges 7 minuten en laat ze daarna nog 10 minuten nagaren in het vocht.
- Kook ook de pasta gaar in een andere pan.
- Snipper het uitje en fruit aan in een pan.
- Voeg de mascarpone toe en roer er door. Breng het romige mengsel op smaak met het citroenrasp en een snuf peper en zout.
- Giet de pasta af en meng de pasta door de room.
- Giet de asperges af en vang wat van het kookvocht op.
- Schep de asperges voorzichtig door de romige pasta.
- Voeg een scheutje van het kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
- Snijd de zalm in stukjes en roer als laatste door de pasta of garneer de pasta hiermee.
- Bestrooi het gerecht eventueel met wat peterselie.