Asperge recepten

Pasta met witte asperges

Witte asperges | Hoofdgerecht | 4 personen | > 30 min. 

Ingredienten

  • 300 gr tagliatelle
  • 700 gr witte asperges (geschild)
  • scheutje melk
  • 2 uitjes of sjalotten
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 150 gr mascarpone
  • peterselie om te garneren

Beredingswijze

  1. Snijd de asperges in ca. 4 stukjes en zorg dat je het laatste houterige stukje verwijderd.
  2. Breng een pan water aan de kook met een flinke scheut melk. Kook de asperges 7 minuten en laat ze daarna nog 10 minuten nagaren in het vocht.
  3. Kook ook de pasta gaar in een andere pan.
  4. Snipper het uitje en fruit aan in een pan.
  5. Voeg de mascarpone toe en roer er door. Breng het romige mengsel op smaak met het citroenrasp en een snuf peper en zout.
  6. Giet de pasta af en meng de pasta door de room.
  7. Giet de asperges af en vang wat van het kookvocht op.
  8. Schep de asperges voorzichtig door de romige pasta.
  9. Voeg een scheutje van het kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
  10. Snijd de zalm in stukjes en roer als laatste door de pasta of garneer de pasta hiermee.
  11. Bestrooi het gerecht eventueel met wat peterselie.

Bron

Visual_website