Asperge recepten
Asperge mosterdsoep
Groene asperges | Lunch | 4 personen | >15 minuten
Ingrediënten
- 300 g groene asperges, schoon gewicht
- 40 g sjalot
- 2 el grove mosterd
- 750 ml bospaddenstoelenbouillon
- snufje peper
- 125 ml crème fraîche
- 2 bosui
Beredingswijze
- Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en kook ze 6 minuten. Spoel ze koud af om het kookproces te stoppen. Snijd 1/2 van de onderkant af. Pureer die onderste stukjes. Snijd de rest van de asperges in éénhapsformaat.
- Snipper de sjalotten en fruit ze in een klontje boter. Voeg de gepureerde asperges en de mosterd toe. Laat even op een laag vuur stoven.
- Voeg de bouillon toe. Laat 5 minuten koken. Voeg de aspergestukjes toe en naar smaak peper.
- Roer de crème fraîche even los en snijd de bosui in ringetjes.