Asperge recepten

Asperge mosterdsoep

Groene asperges | Lunch | 4 personen | >15 minuten

Ingrediënten

  • 300 g groene asperges, schoon gewicht
  • 40 g sjalot
  • 2 el grove mosterd
  • 750 ml bospaddenstoelenbouillon
  • snufje peper
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 bosui

Beredingswijze

  1. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en kook ze 6 minuten. Spoel ze koud af om het kookproces te stoppen. Snijd 1/2 van de onderkant af. Pureer die onderste stukjes. Snijd de rest van de asperges in éénhapsformaat.
  2. Snipper de sjalotten en fruit ze in een klontje boter. Voeg de gepureerde asperges en de mosterd toe. Laat even op een laag vuur stoven.
  3. Voeg de bouillon toe. Laat 5 minuten koken. Voeg de aspergestukjes toe en naar smaak peper.
  4. Roer de crème fraîche even los en snijd de bosui in ringetjes.

Bron

Asperge mosterdsoep