Asperge recepten

Witte asperges met ei

Witte asperges | Bijgerecht | 4 personen | >15 minuten

Ingrediënten

  • 16 witte asperges
  • 4 eieren
  • 1 foelie
  • 120 gram boter
  • 4 takjes peterselie
  • 4 plakken ham

Beredingswijze

  1. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg aan het kookwater een snufje zout, een klontje boter en de foelie toe.
  2. Schil de asperges en snij de houtige kontjes eraf. Gooi de schillen niet weg. Hiermee kun je een lekkere aspergebouillon maken.
  3. Kook de asperges drie minuten in het water. Draai het vuur nu uit en laat de asperges nog 10 minuten in het hete water verder garen.
  4. Kook de eieren tot ze hard zijn, ongeveer 8-9 minuten. Pel ze en prak fijn met een vork of snij in kleine stukjes. Hak de peterselie en meng deze door je eiermengsel.
  5. Snijd de plakken ham ook klein en mix dit met het eiermengsel. Smelt de boter in een pannetje maar laat het niet koken.
  6. Haal de asperges uit het water; dep ze een beetje droog en leg ze op een mooie schaal.
  7. Leg je eiermengsel in de breedte over de asperges heen zodat het er meteen feestelijk uitziet en giet wat van de gesmolten boter erover heen. Garneer eventueel nog met wat verse peterselie en verse peper.

Bron

Recept