Asperge recepten
Asperge met ham
Groene asperges | Lunch | 2 personen | <30 minuten
Ingredienten
- 350 gr groene asperges
- 1 (groente)bouillonblokje
- 500 ml water
- 1 klein blikje linzen (ca. 150 gr)
- 1 bosui
- 75 gr slamelange
- 7 cherrytomaatjes
- 1/2 eetrijpe avocado
- 150 gr gerookte zalm
- 2 el pijnboompitten
Voor de dressing
- 2 tl mosterd
- 2 tl mayonaise
- 2 tl citroensap (of azijn)
- 1 tl water
- snuf peper
Beredingswijze
- Verwarm de pan met 1 tl olie op hoog vuur. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af (deze is vrij hard). Voeg de asperges toe aan de pan en schep al roerende om gedurende 1 minuut. Verlaag de temperatuur naar middelmatig en verkruimel het bouillonblokje over de asperges. Voeg het water toe en kook de asperges in 5-6 minuten gaar. Schep de asperges uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Giet de linzen af en voeg toe aan de bouillon. Verwarm de linzen op lage temperatuur (niet laten koken) gedurende een paar minuten. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
- Snijd de bosui in hele dunne ringetjes. Meng door de sla en verspreid over twee borden. Bestrooi vervolgens met de linzen en leg de asperges over de sla heen.
- Snijd de avocado in ruitjes en lepel deze uit de schil – je hebt dan al meteen blokjes en verdeel over de sla. Halveer de cherrytomaten en voeg ook toe.
- Snijd (of trek met je vingers) de gerookte zalm in grove stukken en drapeer deze her en der over de salade. Bestrooi met de pijnboompitten.
- Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar en lepel dit over de salade. Serveer direct!