Asperge recepten

Asperge met ham

Groene asperges | Lunch | 2 personen | <30 minuten

Ingredienten

  • 350 gr groene asperges
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 klein blikje linzen (ca. 150 gr)
  • 1 bosui
  • 75 gr slamelange
  • 7 cherrytomaatjes
  • 1/2 eetrijpe avocado
  • 150 gr gerookte zalm
  • 2 el pijnboompitten

Voor de dressing

  • 2 tl mosterd
  • 2 tl mayonaise
  • 2 tl citroensap (of azijn)
  • 1 tl water
  • snuf peper

Beredingswijze

  1. Verwarm de pan met 1 tl olie op hoog vuur. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af (deze is vrij hard). Voeg de asperges toe aan de pan en schep al roerende om gedurende 1 minuut. Verlaag de temperatuur naar middelmatig en verkruimel het bouillonblokje over de asperges. Voeg het water toe en kook de asperges in 5-6 minuten gaar. Schep de asperges uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  2. Giet de linzen af en voeg toe aan de bouillon. Verwarm de linzen op lage temperatuur (niet laten koken) gedurende een paar minuten. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes. Meng door de sla en verspreid over twee borden. Bestrooi vervolgens met de linzen en leg de asperges over de sla heen.
  4. Snijd de avocado in ruitjes en lepel deze uit de schil – je hebt dan al meteen blokjes en verdeel over de sla. Halveer de cherrytomaten en voeg ook toe.
  5. Snijd (of trek met je vingers) de gerookte zalm in grove stukken en drapeer deze her en der over de salade. Bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar en lepel dit over de salade. Serveer direct!

Bron

visual_website