Aspergegilde Limburg reikt 1e Gouden Aspergemes uit aan Martin Frankort

Op zondag 2 april heeft Aspergegilde Limburg het eerste Gouden Aspergemes uitgereikt aan Martin Frankort, als blijk van waardering voor zijn bijzondere inspanningen voor zowel de agrarische sector als zijn maatschappelijke betrokkenheid. De nieuwe traditie werd geïntroduceerd tijdens de feestelijke opening van het aspergeseizoen, die door Aspergegilde Limburg werd georganiseerd op locatie bij Kasteel de Keverberg in Kessel.

De Limburgse aspergesector kwam op zondag 2 april samen bij Kasteel de Keverberg in Kessel voor de opening van het aspergeseizoen. De feestelijke bijeenkomst werd voor de eerste keer georganiseerd door Aspergegilde Limburg, waarmee een traditie van het eerdere AspergeGilde Peel en Maas is voortgezet. Naast de aspergetelers en periferie, werd de bijeenkomst ook bijgewoond door Burgemeester Delissen van de gemeente Peel en Maas en diverse Limburgse wethouders.

Het afwisselende programma werd geleid door presentator Robert Janssen en begon met een toelichting van de doelstellingen en het programma van Aspergegilde Limburg door voorzitter Jan Linssen en bestuurslid John Schoeber. Har Timmermans mocht namens Kasteel de Keverberg vertellen over de geschiedenis en huidige mogelijkheden van deze bijzondere locatie. Daarna was het woord aan Martin Frankort die tijdens een persoonlijke presentatie toelichtte hoe zijn verleden, ondernemerservaringen en reizen hebben geleid tot de oprichting van Kidzbase.

Daarna was de eer aan Rik Kursten, bestuurslid van het Aspergegilde Limburg, om een nieuwe traditie in te luiden: “Als nieuwe vereniging, gaan wij beginnen met een nieuwe traditie. Wij gaan dit jaar het eerste het ‘Gouden Aspergemes’ uitreiken als blijk van waardering voor een bijzondere persoon of organisatie. Bijzonder voor Limburg, voor de agrarische sector én voor de maatschappij. Het eerste Gouden Aspergemes reiken wij vandaag uit aan Martin Frankort, die voldoet aan al onze criteria.” Martin Frankort is trots dat hij het eerste Gouden Aspergemes mag ontvangen en besluit met de woorden dat ‘iets doen voor de medemens je een blijer mens maakt’.

foto-overhandiging-gouden-aspergemes

Na dit mooie moment, verzorgde Ger Frenken met zijn buut ‘de sollicitant’ voor een vrolijke afsluiter. Na afloop was er een gezellige borrel, waarbij de laatste ins en outs voor het aspergeseizoen 2023 met elkaar werden besproken. Aspergegilde Limburg kijkt terug op een geslaagde opening en wenst de aspergesector én de consumenten een overheerlijk aspergeseizoen!

Meer nieuws

Aspergegilde Limburg en college B&W Nederweert bezoeken Bovers Asperges

Lees meer >

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >