Limburgs aspergefeestje in Den Haag

Limburg was goed vertegenwoordigd bij het jaarlijkse Aspergediner op woensdag 24 april in Nieuwspoort. Aspergegilde Limburg mocht als medeorganisator een presentatie verzorgen en Staatssecretaris Gräper-van Koolwijk beëdigen tot Asperge ambassadeur 2024. Daarnaast vervulde Emile Roemer en Stephan Satijn onderdelen van het programma en was ook het intermezzo door Bart Storcken van Limburgse afkomst.

Het Aspergediner is al ruim 20 jaar een happening voor de leden van Nieuwspoort. De ruim 250 gasten - waaronder Nederlandse en buitenlandse journalisten, politici, voorlichters, persattachés en PR-functionarissen - genoten 24 april van een heerlijk aspergediner. Het viergangendiner werd, uiteraard met Limburgse asperges, volgens traditioneel recept met eieren en ham, bereid door de keukenbrigade van Nieuwspoort. Dit jaar was Aspergegilde Limburg voor het eerst betrokken bij de organisatie van het event, dat daarnaast wordt getrokken door Nieuwspoort, Provincie Limburg en Competition Support.

Aspergegilde-Aspergediner-ambassadeur

Asperge Ambassadeur 2024

Niet alleen op het bord, maar ook tussen de gangen door, stond de asperges centraal. Zo vertelde Gouverneur Emile Roemer van de Provincie Limburg over het belang van deze Limburgse specialiteit en mocht Rik Kursten namens Aspergegilde Limburg een presentatie verzorgen. Na een korte inleiding door Limburgse gedeputeerde Satijn, was de eer aan voorzitter Jan Linssen om hoofdgast Staatssecretaris Gräper-Van Koolwijk te beëdigen tot asperge ambassadeur 2024. Zij ontving o.a. een medaille, oorkonde en een kistje verse Limburgse asperges. Het muzikale intermezzo, dat werd aangeboden door Provincie Limburg, werd verzorgd door Bart Storcken.

Het was een bijzondere en zeer geslaagde avond, waarbij de organisatie de Limburgse asperges én aspergeteelt landelijk onder de aandacht heeft gebracht.

Het bestuur van Aspergegilde Limburg, Gouverneur Emile Roemer, Burgemeester Delissen en andere prominente Limburgse politici tijdens het Aspergediner bij Nieuwspoort in Den Haag

Meer nieuws

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >

Limburgse aspergefietsroutes

Lees meer >