Aspergeseizoen 2024 feestelijk geopend

De Limburgse aspergesector kwam op zondag 24 maart samen in het prachtige theater van ’t Gasthoês in Horst voor de officiële en feestelijke opening van het aspergeseizoen 2024. Aspergegilde Limburg mocht enkele bijzondere gasten verwelkomen, waaronder Tweede Kamerlid Caroline van der Plas. Het Gouden Aspergemes werd door voorzitter Jan Linssen uitgereikt aan burgemeester Delissen van de gemeente Peel en Maas voor haar jarenlange betrokkenheid bij de aspergesector.

Hoewel menig aspergeliefhebber de eerste asperges van 2024 al gegeten heeft, kwam de Limburgse aspergesector afgelopen zondag officieel samen voor de feestelijke opening van het Limburgse aspergeseizoen. Naast de leden van het Aspergegilde Limburg en samenwerkingspartners, werd het event ook bijgewoond door Tweede Kamerlid  en fractievoorzitter van BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas, provinciale statenleden en burgemeesters en wethouders van Limburgse gemeenten. Na een heerlijk stuk Limburgse vlaai, kon het programma onder leiding van Kirsten Paulus van start. Paulus trapte af met een korte quiz om de aspergekennis van de aanwezigen te testen. De grote meerderheid slaagde met vlag en wimpel!

Cheque voor gedraag ow

Aspergegilde Limburg begon de bijeenkomst met het openingswoord door voorzitter Jan Linssen en een toelichting op de doelstellingen en activiteiten door bestuurslid Peter Peeters. Namens gastlocatie, Cultureel Centrum ’t Gasthoês, vertelde Ted Herraets over de eeuwenoude geschiedenis van het prachtige gebouw én de rol die de locatie sinds enkele jaren vervult voor de Horster gemeenschap. Vervolgens werd het podium geboden aan Dirk Jeurissen, die toelichtte hoe de documentaire Gedraag Ow tot stand is gekomen. Om stichting Gedraag Ow te ondersteunen in hun acties tegen zinloos geweld, kreeg Dirk een cheque ter waarde van 500 euro overhandigd door Paul Janssen, bestuurslid van het Aspergegilde.

Uitreiking Gouden Aspergemes

Daarna was de bühne voor burgemeester Delissen van de gemeente Peel en Maas, die sinds haar aanstelling in 2010 nauw betrokken is geweest bij Aspergegilde Limburg, voorheen AspergeGilde Peel en Maas. Als blijk voor haar jarenlange betrokkenheid en inzet voor de regionale aspergesector, heeft burgemeester Delissen het Gouden Aspergemes ontvangen uit handen van voorzitter Jan Linssen. Zowel burgemeester Delissen alsook Caroline van der Plas kunnen nog even nagenieten van de opening van het aspergeseizoen, want zij kregen beide een heerlijk aspergepakket uitgereikt.

Aspergeseizoen officieel van start

Als afsluiting werd de bijeenkomst op ludieke en ‘onbetrouwbare’ manier samengevat door puppeteer Armand Schreurs. Een fantastische afsluiter van het officiële programma, wat uiteraard werd opgevolgd door een netwerkborrel met heerlijke aspergehapjes. Aspergegilde Limburg kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst en wenst de aspergesector én de consumenten een overheerlijk aspergeseizoen!

Aspergegilde_goudenaspergemes1
Aspergegilde_persbericht_carolinevdplas
Aspergegilde_gedraagow1

Meer nieuws

Aspergegilde Limburg en college B&W Nederweert bezoeken Bovers Asperges

Lees meer >

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >