Geslaagde teelttechnische bijeenkomst

Op dinsdag 25 oktober hebben ruim veertig aanwezigen genoten van een interessante teelttechnische bijeenkomst op locatie bij Goertz Asperges in Maria Hoop. Na een introductie door Aspergegilde Limburg, verzorgden Agrea en Mertens het inhoudelijke gedeelte met presentaties over actuele ontwikkelingen in de markt. De bijeenkomst eindigde met een informeel gedeelte in de Aspergewinkel van de familie Goertz. 

Voorzitter Jan Linssen opende de bijeenkomst met een korte presentatie over de doelen en plannen van Aspergegilde Limburg. Noud Bergs van Agrea vertelde vervolgens over bodemoptimalisatie in de aspergeteelt. Na de pauze was het woord aan Ruud van Bommel van Mertens die de actuele ontwikkelingen op het gebied van bewatering, bemesting en gewasbescherming in de aspergeteelt toelichtte. Na beide presentaties kwamen open gesprekken op gang onder de ruim 40 bezoekers, waarvan het gros aspergeteler is.

Tevens kwamen nieuwe onderwerpen en vraagstukken voor volgende bijeenkomsten aan bod en werden mogelijke samenwerkingen met het onderwijs aangehaald. De bijeenkomst eindigde met een borrel in de Aspergewinkel van de familie Goertz.

Aspergegilde Limburg kijkt terug op een succesvolle en zeer zinvolle middag, waarbij telers zowel met elkaar, alsook met toeleveranciers in gesprek zijn gegaan. Wij danken Paulien en Franc Goertz voor de goede zorgen!

Teelt technische bijeenkomst
Teelttechnische bijeenkomst
20221025_152040
20221025_160611

Meer nieuws

Aspergegilde Limburg en college B&W Nederweert bezoeken Bovers Asperges

Lees meer >

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >