Interessante bijeenkomst Huisvesting

Op dinsdag 7 februari organiseerde Aspergegilde Limburg de eerste bijeenkomst van 2023 op locatie bij Tuinderij Beegdenhof in Hunsel. Na het openingswoord door voorzitter Jan Linssen en een introductie door gastheer Paul Janssen, was het woord aan sprekers van de LLTB, NFO en ABAB om de ingewikkelde kwesties rond het thema huisvesting toe te lichten.

Voorzitter Jan Linssen opende de bijeenkomst die, logischerwijs, voornamelijk door aspergetelers werd bijgewoond. Na het toelichten van de doelen en het programma voor 2023 was het woord aan gastheer Paul Janssen, die kort vertelde over de gang van zaken op Tuinderij Beegdenhof in Hunsel. Het vervolg van de bijeenkomst stond in het thema van Huisvesting. Nicole Alberts van LLTB vertelde over uitdagingen en focuspunten met betrekking tot huisvesting. Peter Baltus van NFO lichtte de certificering AKF en SNF toe. ABAB mocht de bijeenkomst afsluiten met twee presentaties; Daphne Osseman vertelde over piekarbeid en seizoenarbeid en Ronald van Leeuwen lichtte de ET-kosten en cafetariaregeling toe.

Aspergegilde Limburg kijkt terug op een geslaagde interessante bijeenkomst. De moeilijke thema’s werden op een duidelijke manier uitgelegd en er ontstond veel interactie tussen de aspergetelers en de sprekers.

De volgende bijeenkomst van Aspergegilde Limburg staat gepland voor donderdag 2 maart. Deze bijeenkomst staat in het teken van de ‘aspergemarkt’ met focus op data, promotie en trends en ontwikkelingen door o.a. GroentenFruit Huis, Nederlands Aspergecentrum, the Greenery, Royal ZON en Teboza.

ASP-aspergegilde-limburg
Aspergegilde limburg bijeenkomst huisvesting

Meer nieuws

Aspergegilde Limburg en college B&W Nederweert bezoeken Bovers Asperges

Lees meer >

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >