Limburgse aspergefietsroutes

Hart van Limburg introduceert vier unieke aspergefietsroutes. Liefhebbers uit heel Nederland zijn uitgenodigd om het Limburgse aspergeseizoen te beleven op de fiets. In het kader van duurzaamheid starten de routes bij de treinstations in Roermond, Weert, Venray, Swalmen en Reuver.

Fietsen langs het witte goud
De routes voeren de fietsers langs aspergevelden, door pittoreske dorpjes en door prachtige natuurgebieden. Onderweg zijn verse asperges te koop bij lokale boerderijen. Hier is het genieten van de Limburgse gastvrijheid. De routes zijn met verschillende lengtes en niveaus geschikt voor alle fietsliefhebbers.

Duurzaam toerisme
De combinatie met een treintrip maakt de routes duurzaam en toegankelijk voor reizigers vanuit heel Nederland. De startpunten bij treinstations zorgen voor een naadloze verbinding tussen treinreis en fietstocht.

Limburgse asperges in bak

Unieke beleving
De routes bieden een heerlijke manier om te genieten van het Limburgse voorjaar, de lokale asperges, de bijzondere cultuur en de prachtige natuur. Een unieke beleving voor iedereen die van fietsen houdt.

Boek een arrangement en blijf overnachten
Hart van Limburg biedt in samenwerking met verschillende hotels en B&B's speciale aspergearrangementen langs de routes aan. Deze overnachtingen kunnen  gecombineerd worden met een heerlijk aspergediner. Echt genieten!

Kijk voor meer informatie op: https://www.hartvanlimburg.nl/nl/treintrips-met-de-fiets-limburgse-asperges

Meer nieuws

Aspergegilde Limburg en college B&W Nederweert bezoeken Bovers Asperges

Lees meer >

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >