NIEUW: Aspergegilde Limburg

Aspergegilde Limburg is van start. Op donderdag 24 maart organiseerde de nieuwe vereniging haar aftrapbijeenkomst op locatie bij Kasteel Limbricht met het thema ‘Samen werken aan een gezonde toekomst’. Aspergegilde Limburg komt voort uit het AspergeGilde Peel en Maas en vertegenwoordigt de gehele aspergesector, van telers en toeleveranciers tot adviseurs.

Door krachten te bundelen en kennis te delen, gaat het Aspergegilde Limburg werken aan een duurzame toekomst voor de gehele aspergesector. De vereniging heeft zich drie doelen gesteld: (1) belangenbehartiging voor de aspergesector, (2) kennisdeling en het ontwikkelen van een netwerkomgeving en (3) het stimuleren van generieke aspergepromotie. Aspergegilde Limburg is van start gegaan met ruim 35 leden, van aspergetelers en toeleveranciers tot adviseurs, en hoopt dit ledental de komende tijd verder uit te breiden.

Limburg is van oudsher bekend met de teelt van asperges. De lichte en droge zandgronden zijn zeer geschikt voor het telen van deze bijzondere groente. De afgelopen jaren hebben met name de regio Noord- en Midden-Limburg zich ontwikkeld tot hét aspergebied van Nederland. In 2007 leidde dit tot de oprichting van het AspergeGilde Peel en Maas. Dit samenwerkingsverband werd een succes en organiseerde jarenlang diverse activiteiten vanuit de gedachte dat lokale samenwerking bijdraagt aan een optimale profilering van asperges in de regio. Met het vizier op de toekomst werd afgelopen jaar besloten om op te schalen van Peel en Maas naar een Limburg breed platform. Het resultaat is de aftrap van Aspergegilde Limburg op 24 maart bij Kasteel Limbricht.

Onder toeziend oog van meer dan zestig leden en geïnteresseerden werd tijdens de aftrapbijeenkomst de nieuwe huisstijl, communicatiemiddelen en de plannen voor de komende periode gepresenteerd door voorzitter Jan Linssen. Het programma werd verder ingevuld door creatief horecaondernemer Igor Stel, LTO-voorzitter Sjaak van der Tak en met een lach op het gezicht afgesloten door absurdist Berry Knapen.

 

Meer weten?
Informatie over Aspergegilde Limburg en het laatste aspergenieuws zijn vanaf nu te volgen via de social mediakanalen van Aspergegilde Limburg en de website www.aspergegildelimburg.nl. Wilt u graag meer weten, in contact komen of ook lid worden? Neem dan contact op met het secretariaat via info@aspergegildelimburg.nl of tel. 077 7074212.

Aftrap Aspergegilde Limburg

"Aspergegilde Limburg, dé vereniging voor de gehele aspergeketen"

Meer nieuws

Limburgse aspergefietsroutes

Lees meer >

Gouden Aspergemes uitgereikt aan burgemeester Delissen

Lees meer >

Informele netwerkbijeenkomst bij Lindeboom Bierbrouwerij.

Lees meer >