Succesvolle bijeenkomst over de aspergemarkt van de toekomst!

Op 2 maart jl. heeft Aspergegilde Limburg een succesvolle bijeenkomst georganiseerd, met als thema ‘de toekomst van onze aspergemarkt’. Leden en partners van het Aspergegilde én leden van het Brabants Asperge Genootschap kwamen samen bij Limgroup voor een interessante en leerzame bijeenkomst met presentaties door GroentenFruit Huis, Stichting Nederlands Aspergecentrum, The Greenery, Royal ZON en Teboza.

De bijeenkomst werd afgetrapt door Wilco van den Berg, die namens het GroentenFruit Huis de marktdata van de aspergemarkt besprak. Uit zijn presentatie bleek dat de aspergemarkt een kansrijke markt is met veel potentieel onder jongeren en gezinnen met kinderen. Het kopersaantal onder jongeren steeg in 2022 met 8% in vergelijking met voorgaande jaren. Van den Berg gaf daarnaast ook aan dat er voldoende aandacht moet worden besteed aan de oudere consument.

Renske Hartensveld van Stichting Nederlands Aspergecentrum presenteerde de verschillende promotiecampagnes van het Nederlands Aspergecentrum. Via diverse mediakanalen bereikten zij jong én oud. In haar presentatie ging ze ook verder in op de verschillen tussen de doelgroepen en de mediakanalen die daarop aansluiten.

De avond werd afgesloten met een sprekerscarrousel waar Rob van der Weele van The Greenery, Jørgen Snoijink van Royal ZON en Will Teeuwen van Teboza hun visie op de aspergemarkt deelden. Alle sprekers kijken positief naar de toekomst van de aspergemarkt. Hiermee werden de marktcijfers waar Wilco van den Berg mee aftrapte bevestigd. Na de presentaties was er een wrap up waarbij bezoekers vragen konden stellen aan de sprekers.

Het Aspergegilde Limburg kijkt terug op een interessante bijeenkomst en bedankt de sprekers voor hun interessante bijdrage en Limgroup voor het beschikbaar stellen van de locatie en de goede zorgen.

Meer weten?
Informatie over Aspergegilde Limburg en het laatste aspergenieuws zijn vanaf nu te volgen via de social mediakanalen van Aspergegilde Limburg en de website www.aspergegildelimburg.nl. Wilt u graag meer weten, in contact komen of ook lid worden? Neem dan contact op met het secretariaat via info@aspergegildelimburg.nl of tel. 077 7074212.

Meer nieuws

Aspergegilde Limburg en college B&W Nederweert bezoeken Bovers Asperges

Lees meer >

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >