Tour de Asperges in gemeente Leudal

Aspergegilde Limburg overhandigt aspergepakket aan burgemeester Schmalschläger

Onder de noemer ‘Tour de Asperges’, heeft Aspergegilde Limburg op maandag 12 september een uitgebreid pakket groene asperges overhandigd aan burgemeester Schmalschläger van gemeente Leudal. Een afvaardiging van het bestuur reisde af naar het gemeentehuis in Heythuysen, om het belang van asperges, een echt Limburgs streekproduct, voor onze regio te benadrukken.

‘Tour de Asperges’ wordt door Aspergegilde Limburg georganiseerd om het belang van het Limburgse streekproduct, de asperges, onder de aandacht te houden. In mei werd Tour de Asperges afgetrapt bij de Provincie Limburg, waar Aspergegilde Limburg sprak met Gedeputeerde Roefs. In de periode daarna kreeg Tour de Asperges een vervolg met bezoeken aan burgemeester Palmen van gemeente Horst aan de Maas, burgemeester Delissen van Peel en Maas en op 12 september een bezoek aan burgemeester Schmalschläger van gemeente Leudal.

Na een vriendelijk ontvangst ontstond een positief gesprek met burgemeester Schmalschläger, waarin o.a. de doelstellingen, het verenigen van de aspergeketen en de transformatie naar een Limburgbreed platform zijn toegelicht. Schmalschläger was nog niet bekend met het Aspergegilde, maar ziet het belang van de samenwerking in. Aan het einde van het gesprek heeft Aspergegilde Limburg een uitgebreid pakket groene asperges overhandigd aan burgemeester Schmalschläger en hebben beide partijen naar elkaar uitgesproken om korte lijnen te houden en bij vraagstukken contact met elkaar op te nemen. We kijken terug op een interessante en waardevolle ochtend.

Tour de Asperges in Leudal

Over Aspergegilde Limburg
Aspergegilde Limburg is een vereniging voor de gehele aspergeketen - van telers en kwekers tot toeleveranciers en andere belanghebbenden. De vereniging komt voort uit het AspergeGilde Peel en Maas, dat met het vizier op de toekomst heeft besloten op te schalen naar een Limburg breed platform. Wij zetten ons in voor (1) Belangenbehartiging voor de aspergesector, (2) Kennisdeling en ontwikkeling van een netwerkomgeving en (3) het stimuleren van generieke aspergepromotie.

Meer weten over Aspergegilde Limburg? Neem contact op via info@aspergegildelimburg.nl.

"Plant a garden in which strange plants grow and mysteries bloom"

Meer nieuws

Limburgse aspergefietsroutes

Lees meer >

Gouden Aspergemes uitgereikt aan burgemeester Delissen

Lees meer >

Informele netwerkbijeenkomst bij Lindeboom Bierbrouwerij.

Lees meer >