Tour de Asperges in gemeente Horst aan de Maas

Aspergegilde Limburg overhandigt aspergepakket aan burgemeester Palmen

Onder de noemer ‘Tour de Asperges’, heeft Aspergegilde Limburg op vrijdag 10 juni een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan burgemeester Palmen van gemeente Horst aan de Maas. Een afvaardiging van het bestuur reisde af naar het gemeentehuis in Horst, om het belang van asperges, een echt Limburgs streekproduct, voor onze regio te benadrukken.

‘Tour de Asperges’ wordt door Aspergegilde Limburg georganiseerd om het belang van het Limburgse streekproduct, de asperges, onder de aandacht te houden. In mei werd Tour de Asperges afgetrapt bij de Provincie Limburg, waar een afvaardiging van het bestuur van Aspergegilde Limburg sprak met Gedeputeerde Roefs. Op vrijdag 10 juni kreeg Tour de Asperges een vervolg met het bezoek aan burgemeester Palmen van de gemeente Horst aan de Maas.

Belang aspergesector voor Horst aan de Maas

Na een vriendelijk ontvangst ontstond een open gesprek met burgemeester Palmen, waarin o.a. de doelen van het Aspergegilde zijn toegelicht. Daarna werd gesproken over de ontwikkelingen en uitdagingen binnen de aspergesector en -keten. Palmen was zeer positief over het verenigen van de aspergeketen binnen Aspergegilde Limburg, hij erkent het belang van de sector voor onze regio en staat achter het zoeken van samenwerkingen met de horeca en andere regio’s.
Palmen gaf aan dat Aspergegilde Limburg aansluit bij het doel van de gemeente Horst aan de Maas als gezondste regio. Aan het einde van het gesprek heeft Aspergegilde Limburg een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan Burgemeester Palmen en hebben beide partijen naar elkaar uitgesproken om korte lijnen te houden en bij vraagstukken contact met elkaar op te nemen. We kijken dan ook terug op een interessante en waardevolle middag.

Over Aspergegilde Limburg
Aspergegilde Limburg is een vereniging voor de gehele aspergeketen - van telers en kwekers tot toeleveranciers en andere belanghebbenden. De vereniging komt voort uit het AspergeGilde Peel en Maas, dat met het vizier op de toekomst heeft besloten op te schalen naar een Limburg breed platform. Wij zetten ons in voor (1) Belangenbehartiging voor de aspergesector, (2) Kennisdeling en ontwikkeling van een netwerkomgeving en (3) het stimuleren van generieke aspergepromotie.

Meer weten over Aspergegilde Limburg? Neem contact op via info@aspergegildelimburg.nl.

Tour de Asperges Horst aan de Maas

"Aspergegilde Limburg, dé vereniging voor de gehele aspergeketen"

Meer nieuws

Limburgse aspergefietsroutes

Lees meer >

Gouden Aspergemes uitgereikt aan burgemeester Delissen

Lees meer >

Informele netwerkbijeenkomst bij Lindeboom Bierbrouwerij.

Lees meer >