Tour de Asperges in gemeente Peel en Maas

Aspergegilde Limburg overhandigt aspergepakket aan burgemeester Delissen

Onder de noemer ‘Tour de Asperges’, heeft Aspergegilde Limburg op woensdag 15 juni een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan burgemeester Delissen van gemeente Peel en Maas. Een afvaardiging van het bestuur reisde af naar het Huis van de Gemeente in Panningen, om het belang van asperges, een echt Limburgs streekproduct, voor onze regio te benadrukken.

‘Tour de Asperges’ wordt door Aspergegilde Limburg georganiseerd om het belang van het Limburgse streekproduct, de asperges, onder de aandacht te houden. Eerder dit seizoen bracht een afvaardiging van het bestuur van Aspergegilde Limburg een bezoek aan Gedeputeerde Roefs van de Provincie Limburg en burgemeester Palmen van gemeente Horst aan de Maas. Op woensdag 15 juni reisde een afvaardiging af naar burgemeester Delissen van de gemeente Peel en Maas.

Belang aspergesector voor Peel en Maas

Na een prettig ontvangst met een lekker stuk vlaai, ontstond een open gesprek. Burgemeester Delissen was al bekend met het AspergeGilde Peel en Maas en heeft dit initiatief altijd ondersteund. Het bestuur heeft de transformatie naar een Limburg breed platform en haar doelstellingen toegelicht. Delissen is positief over het verenigen van de gehele keten. Daarnaast werd gesproken over regionale en internationale samenwerkingen en de hedendaagse ontwikkelingen en uitdagingen binnen de aspergesector. Aan het einde van het gesprek heeft Aspergegilde Limburg een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan burgemeester Delissen en hebben beide partijen uitgesproken om korte lijnen te houden en met elkaar in contact te blijven over regionale en internationale samenwerkingen.

Tour de Asperges Peel en Maas

Over Aspergegilde Limburg
Aspergegilde Limburg is een vereniging voor de gehele aspergeketen - van telers en kwekers tot toeleveranciers en andere belanghebbenden. De vereniging komt voort uit het AspergeGilde Peel en Maas, dat met het vizier op de toekomst heeft besloten op te schalen naar een Limburg breed platform. Wij zetten ons in voor (1) Belangenbehartiging voor de aspergesector, (2) Kennisdeling en ontwikkeling van een netwerkomgeving en (3) het stimuleren van generieke aspergepromotie.

Meer weten over Aspergegilde Limburg? Neem contact op via info@aspergegildelimburg.nl.

"Aspergegilde Limburg, dé vereniging voor de gehele aspergeketen"

Meer nieuws

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >

Limburgse aspergefietsroutes

Lees meer >