Aftrap Tour de Asperges

Aspergegilde Limburg overhandigt aspergepakket aan Gedeputeerde Roefs

Onder de noemer ‘Tour de Asperges’, heeft Aspergegilde Limburg op dinsdag 17 mei een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan gedeputeerde Roefs. Een afvaardiging van het bestuur reisde af naar het Limburgs Gouvernement in Maastricht, om het belang van asperges, een echt Limburgs streekproduct, voor onze regio te benadrukken.

‘Tour de Asperges’ wordt door Aspergegilde Limburg georganiseerd om het belang van het Limburgse streekproduct, de asperges, onder de aandacht te houden. Het initiatief omvat het aanbieden van een aspergepakket bij de Provincie Limburg en de aspergegemeenten waarbinnen de leden van Aspergegilde Limburg zijn gevestigd.

Belang Limburgse aspergesector
Tour de Asperges werd op dinsdag 17 mei afgetrapt bij de Provincie Limburg, waar een afvaardiging van het bestuur heeft gesproken met Gedeputeerde Roefs (Wonen, Ruimte, Water en Landbouw). Mevrouw Roefs was oprecht geïnteresseerd in de sector en de uitdagingen waarmee de sector te maken heeft. Na een introductie over het ontstaan en de doelen van Aspergegilde Limburg, kwamen er diverse onderwerpen aan bod. Zo werd gesproken over het belang van asperges voor Limburg, de positie van Limburg als voorloper in de sector en hoe deze voorsprong naar de toekomst toe behouden kan blijven. Ook de kracht van een verenigde sector kwam aan bod. Aan het einde van het gesprek heeft Aspergegilde Limburg een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan gedeputeerde Roefs. Na afloop van het officiële gedeelte genoot de afvaardiging van Aspergegilde Limburg nog van een rondleiding door het Limburgse Gouvernement. We kijken terug op een interessante en waardevolle middag.

Over Aspergegilde Limburg
Aspergegilde Limburg is een vereniging voor de gehele aspergeketen - van telers en kwekers tot toeleveranciers en andere belanghebbenden. De vereniging komt voort uit het AspergeGilde Peel en Maas, dat met het vizier op de toekomst heeft besloten op te schalen naar een Limburg breed platform. Wij zetten ons in voor (1) Belangenbehartiging voor de aspergesector, (2) Kennisdeling en ontwikkeling van een netwerkomgeving en (3) het stimuleren van generieke aspergepromotie.

Meer weten over Aspergegilde Limburg? Neem contact op via info@aspergegildelimburg.nl.

AG_TourdeAsperges_ProvincieLimburg

"Aspergegilde Limburg, dé vereniging voor de gehele aspergeketen"

Meer nieuws

Aspergegilde medeorganisator Aspergediner in Nieuwspoort

Lees meer >

De tijd van het witte goud, de asperges, is aangebroken.

Lees meer >

Limburgse aspergefietsroutes

Lees meer >